Munja i Maksa

Danas više nego ikad treba pričati o porodici. Koliko god da živimo u razvijenom društvu, vrednosti su poljuljane. I baš zato, naša nova knjiga-igračka priča o vrednostima porodice.

Pet priča u pet pojedinačnih slikovnica se može odigrati drvenim figurama likova, a rasklopiva kutija postaje stan i podloga za igru svih naših priča, i nadamo se i mnogih novih, izmaštanih.

Dva kučeta, spletom okolnosti, odlučuju da se nastane u gradu u kom živi Jela, devojka koja će ih udomiti. Svaka slikovnica uvodi u priču novi lik, da bismo nakon pet pročitanih i odigranih priča upoznali ukupno sedam aktera.

Priče su slatke, smešne, uvek imaju savršen zaplet i neočekivani rasplet i pružaju ono što deca najviše vole – zabavu. Dok se klinci igraju pomerajući figure u skladu sa tokom priča, u pozadini mi radimo mnogo važniji posao. Približavamo im knjige i priče, priče činimo interaktivnim, pomerajući figure vežbamo finu motoriku. Vežbamo takođe govor i maštu, jer priče imaju pitanja, mogu se nastavljati ili se mogu pričati sasvim nove, izmaštane priče.

Figure u vidu mlađeg ženskog, mlađeg muškog lika, lika bake, zatim dečaka i devojčice, i naravno dve kuce nam pomažu da vizualizujemo porodicu. Figure se mogu koristiti i u drugim igrama ili kombinovati sa drugim igračkama.

Figure su se pokazale kao izvrstan materijal u radu psihologa ali i roditelja i vaspitača jer deca, igrajući se, pričaju o odnosima u svojoj porodici ali preneto u ambijent našeg stana i naših aktera.

Namenjeno je deci uzrasta 3-6 godina.

en_USEnglish